Slakken bestrijden in de tuin
Food
Ien
Food

Slakken bestrijden in de tuin

Slakken in je moestuin dat is niet zo fijn. In onze moestuin staat de sla en de rucola alweer lekker boven de grond en ook de erwten doen het weer fantastisch. Maar hoe kun je het beste slakken bestrijden uit je tuin? En misschien nog wel beter uit je moestuin?

slakken bestrijden in de tuin

 

Omdat wij geen bestrijdingsmiddelen gebruiken is het wel eens lastig om de insecten en andere beestjes weg te houden uit de moestuin.

Dat lukt niet altijd dus komen we ‘s morgens wel eens bij de moestuin en dan zien we al dat we bezoek hebben gekregen van een konijn.
Ook soms hebben de reeën de weg richting de moestuin gevonden.

Natuurlijk zijn we dan op wel eens teleurgesteld zeker als de sla net groot genoeg was om te plukken. Maar we wonen hier zo dicht bij en met de natuur dat we dat ‘nadeel’ dan maar voor lief nemen.

Slakken bestrijden in de moestuin

Als het gaat om slakken bestrijden doen we wel iets meer ons best om die niet heel de groentetuin op te laten eten. Want als die een nachtje bezig zijn met een aantal dan is er de volgende ochtend niet meer zoveel over.

We hebben de sla in ieder geval al in bakken staan en voor je gevoel scheelt dat al wel. En wat tijm in de buurt van de bakken werkt ook zeker goed. Maar voor ons is de beste manier toch om regelmatig even door je moestuin te lopen.

Als we ze dan zien brengen we ze even ergens anders naartoe. Ik breng ze meestal naar de andere kant van het muurtje wat we rond onze tuin hebben. Dat is de volgende keer dan toch weer en hele klim voor ze. Hopelijk kruipen ze de andere kant op:).
En nee de buren hebben daar dan geen last van want die zitten veel te ver weg.

Hier zie je het muurtje op de foto met de rabarber, bietjes en worteltjes op de voorgrond. De vlierbessen waar we vlierbloesemsap van hebben gemaakt hebben we niet uit eigen tuin die plukken we in de omgeving.

Maar voor de bramenjam en de frambozen jam halen we wel een gedeelte uit onze moestuin!

Reacties