groene energie
Duurzaam leven
Ien
Duurzaam leven

Overstappen naar een andere energiemaatschappij kies Vattenfall

Vattenfall is 1 van de grootste, misschien zelfs wel de grootste energiemaatschappij in Nederland. In 2020 stond het aantal aangesloten huishoudens al op 2 miljoen alleen al in Nederland. 

Steeds meer mensen besluiten dat overstappen naar Vattenfall aantrekkelijk is voor het milieu en de portemonnee. Ook wij hier in Zweden zijn zeer tevreden klant bij deze energiemaatschappij.

Overstappen naar Vattenfall met een nieuw energie contract.

Als je voor een nieuw energiecontract besluit te gaan overstappen naar Vattenfall kun je uit verschillende diensten en pakketten kiezen. Vattenfall levert dus niet alleen maar stroom maar bijvoorbeeld ook gas en stadsverwarming. 

Vattenfall probeert jou niet te laten overstappen door je met een cadeau of overstapkorting te lokken. Wel kun je als je eenmaal klant bent geworden profiteren van vele extra voordelen. 

Lid worden van de Exclusief club betekent bijvoorbeeld sparen voor kortingen op allerhande slimme artikelen die je energieverbruik omlaag doen gaan. Ook kun je korting verkrijgen op duurzame investeringen in jouw woning. 

Dit alles staat nog los van de al aantrekkelijke voorwaarden voor een nieuw energie contract.

Na overstappen naar Vattenfall kun je uit de volgende diensten kiezen:

  • Gas
  • Stroom
  • Stadsverwarming
  • Zonnepanelen
  • Isolatie
  • Elektrisch rijden
  • CV ketel
  • Ventilatie
  • Huisbeveiliging

Ook bestaat de mogelijkheid om uit een combinatie van diensten van Vattenfall te kiezen. Op de website kun je hier meer over lezen, ook is hier een energie vergelijker aanwezig. Erg handig als je overweegt te willen overstappen naar Vattenfall. 

Maak zeker gebruik van de speciale actie als je gaat overstappen naar Vattenfall. Kies voor 1 van de vele Speciale energie pakketten of bestel een individuele dienst.

Je krijgt altijd maatwerk afgeleverd door de Vattenfall energiemaatschappij. Aan de hand van je adresgegevens kun je snel zien wat je hoogstwaarschijnlijk per maand gaat betalen. Overstappen naar Vattenfall betekent dat zij het contract met de vorige leverancier beëindigen.

Vattenfall energiemaatschappij is betrouwbaar en niet duur!

Vattenfall is van origine een 100% Zweeds staatsbedrijf. Al vanaf 2009 weet het bedrijf grootaandeelhouder te worden bij het Nederlandse Nuon. Er wordt afgesproken dat de 2 geheel samengaan en de naam Nuon komt vanaf 2018 te vervallen.

Dit maakt dat Vattenfall een zeer betrouwbare energiemaatschappij is. Doordat Vattenfall zo groot is weet het bedrijf de overhead kosten ook laag te houden. 

En daar profiteer jij als klant van: Vattenfall is niet duur en een zeer geduchte concurrent in de energiemarkt. Bovendien levert Vattenfall ècht groene stroom waardoor jij je niet bezwaard hoeft te voelen. 

Voor al je vragen kun je contact opnemen met Vattenfall

Heb je na het bestuderen van de producten, de prijzen en alle andere voorwaarden nog vragen dan kun je zeer makkelijk contact opnemen met Vattenfall. Op de site kun je via chat-bot Nina op werkdagen tussen 08.00 uur en 20.00 uur al je vragen stellen. 

Ook is de klantenservice per telefoon goed bereikbaar. Houd wel even rekening met een wachttijd in verband met de vele mensen die willen overstappen naar een andere energiemaatschappij. 

Overstapkorting of cadeau bij Vattenfall energiemaatschappij? 

Gewoon altijd scherpe tarieven en aantrekkelijke voorwaarden!

Of je nu een energiecontract hebt met vaste tarieven of een energie contract met variabele tarieven, Vattenfall hanteert de scherpste energie prijzen. Ook in de deze tijd waarin de energie prijzen onder druk staan zit je bij Vattenfall op de 1e rij. 

Je wordt op tijd gewaarschuwd als je beter een andere vorm van energie contract kunt afsluiten. Kortom, Vattenfall is een betrouwbare energiemaatschappij die niet duur is. Willen we dat niet allemaal?

In a nutshell: Wij zijn al jaren tevreden klant bij Vattenfall in Zweden. Ook toen wij onze zonnepanelen hebben laten installeren hebben ze ons erg goed geholpen. We zijn tevreden over het energie contract wat we kregen aangeboden en betalen zeker nooit te veel. Wil kunnen jou het overstappen naar Vattenfall dan ook zeker aanbevelen.

Wil je meer weten over Vattenfall lees dan hieronder zeker nog even door over de geschiedenis van het bedrijf en de totstandkoming van de samenwerking met Nuon.

Hoe groen is Vattenfall Zweden?

- Energiebronnen

Zweden is een grote consument van stroom. Dit kan gedeeltelijk worden verklaard door het koudere klimaat en de hoogontwikkelde en energie vragende industrie. Denk hierbij alleen al aan de autoindustrie, verpakkingsindustrie en meubelindustrie.

Gelukkig staat hier tegenover dat Zweden een groot deel van zijn elektriciteit, 40%, wint uit waterkracht! Dus dat betekent groene stroom.Tevens komt 11 % van de totale elektriciteitsproduktie uit windenergie.

- Windenergie

In Nederland halen we slechts 3% van onze stroom uit energie gewonnen uit de wind of de zon en waterkracht kennen we eigenlijk niet in Nederland. Wat windenergie betreft zijn er sinds 2008 door de Zweedse Energie autoriteit 423 gebieden aangewezen voor de winning van groene stroom.

Dit betreft zowel energiewinning op land, langs en op binnenwateren en op zee. Als al deze vierkante kilometers daadwerkelijk gaan worden ingericht met windmolens beslaat dit slechts 2% van Zweeds ‘grondgebied’.

Op dat moment zou al de (groene) stroom die nodig is voor de Zweedse huishoudens uit windenergie gewonnen kunnen worden! Nu is inmiddels de prognose dat er in 2023 twee maal zoveel windenergie gewonnen wordt als de totale behoefte van alle huishoudens.

- Energie uit hout en andere energiegewassen

Zweden is bedekt met ca. 28 miljoen(!) hectare bos. Ongeveer 54% van het totale landoppervlak,19% van alle bos in Europa vind je dan ook in Zweden.

Je zult begrijpen dat dit een enorme industrie is. Grote kans dat de vurenhouten planken die je in NL bij de bouwmarkt koopt uit  Zweden komen.

Het is dan ook geen wonder dat ’s werelds grootste woonwarenhuis juist in Zweden is ontstaan! De productie van voor de industrie geschikt hout zorgt ook voor een enorme berg ‘afval’ zoals o.a. zaagsel wat weer gebruikt wordt voor de productie van houtpellets.

Pellets zijn geperste zaagsel korrels die bij verbranding voor energie zorgen. Ook in Nederland zijn de zogenaamde pelletkachels de laatste jaren zeer populair geworden. Niet alleen maar in privé huishoudens maar ook zeker bij grootverbruikers.

Zelfs de takken met naalden die voor de industrie niet bruikbaar zijn worden verwerkt in grote verbrandingscentrales. Deze centrales zorgen voor heel veel stadswarmte.

- Energie uit Raapzaadolie

Als je in de maand mei met auto of trein door Zweden reist, kun je ze niet gemist hebben; onmeetbaar grote akkerbouwpercelen in prachtig gele bloemen. Als je door de zuidelijke provincie Skåne trekt tref je daar kilometers lange linten van raapzaadvelden aan. 

De olie die uit dit zaad gewonnen wordt kan uitstekend in de keuken gebruikt worden maar is tevens een grote energieleverancier. In veel Zweedse steden rijdt het openbaar vervoer op deze olie. Evenals overigens op andere vormen van biogas o.a. uit afval gewonnen.

- Waterkrachtcentrales

Mede door de aanwezige bergen in Zweden en de voortdurende aanvoer van water door de Golfstroom vind je er veel stromend water! Waarbij vele stromingen verval laten zien waarbij er meer dan 200 m3 per seconde aan water vervalt, wat het minimum is voor het winnen van waterkracht-energie. Vooral in het noorden van het land is dit van toepassing. Het is geen uitzondering dat er zelfs gebieden zijn waar er meer dan 350 m3 water per seconde vervalt.

Wat betekent Vattenfall?

Vattenfall is het Zweedse woord voor waterval. Vattenfall groene stroom is begonnen met stroom opgewekt door waterkrachtcentrales. Later zijn daar andere groene stroom bronnen zoals wind- en zonne-energie bijgekomen. Vattenfall vandaag de dag betekent: groene stroom uit natuurlijke bron!

Vattenfall en Nuon

‘Zweedse’ energie in Nederland, hoe is dat tot stand gekomen? Vattenfall was eerst Nuon voordat deze twee stroomleveranciers gingen samenwerken. In februari 2009 werd aangekondigd dat het Nederlandse energiebedrijf Nuon gefaseerd gaat worden overgenomen door de Zweedse energiemaatschappij Vattenfall.

Vattenfall is een 100% Zweeds staatsbedrijf. Al op 1 juli 2009 kreeg Vattenfall voor 5 miljard Euro een belang van 49% in Nuon. Ook verwerft Vattenfall hiermee direct de operationele zeggenschap en word in 6 jaar tijd het belang naar 100% gebracht.

Van Nuon naar Vattenfall

In oktober 2018 maakt het bedrijf bekend dat de naam Nuon geleidelijk gaat verdwijnen en in oktober 2019 wordt alleen nog de naam Vattenfall gehanteerd. In 2017 had het bedrijf 3503 mensen in dienst en werd 10% van de totale energie als ‘Groen’ gekenmerkt. 

Vandaag de dag is het streven van Vattenfall erop gericht om binnen 1 generatie geheel fossielvrij te zijn. Vattenfall voor fossielvrije energie! Al in 2020 heeft Vattenfall meer dan 2 miljoen klanten in Nederland

Vattenfall Groene stroom zakelijk

Ook voor de zakelijke afnemer van energie ben je bij Vattenfall aan het goede adres. Speciaal voor de zakelijke markt heeft Vattenfall groene stroom pakketten. Dus ook met je bedrijf is overstappen naar Vattenfall interessant. 

Vattenfall groene stroom; Fossiel vrije energie

Vattenfall heeft als ambitie om binnen 1 generatie geheel fossiel vrij te zijn. Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld geen bruinkool meer gebruikt wordt en dat er door Vattenfall uitsluitend nog groene stroom wordt opgewekt.

Om dit te bereiken werkt Vattenfall er hard aan om grote windparken voor de Nederlandse kust te bouwen. Nuon bouwde in 2006 al een groot windmolenpark voor de kust van Egmond aan Zee. In 2023 hoopt Vattenfall het Hollandse Kust Zuid windpark in gebruik te nemen. Dit is dan het grootste windpark op zee ter wereld! 

Met reeds 20 windmolenparken op zee zijn ze pionier en specialist in Europa.

Voor de Schotse kust hebben ze het European Offshore Wind Deployment Centre (EOWDC). Deze locatie bestaat uit elf windmolens die nieuwe technologieën testen voor de volgende generatie windparken.

Vattenfall groene stroom uit zonnepanelen

Kies voor 1 van de Vattenfall producten waaronder energie uit zonnepanelen. Op de website wordt meer dan voldoende informatie geboden over zonne-energie thuis.

Ga je voor de groene energie van Vattenfall met zonnepanelen dan krijg je een duidelijke uiteenzetting hoe zonnepanelen werken. Hoe de procedure voor het installeren werkt. En uiteraard wat de voordelen voor jou als consument zijn. 

En die zijn uiteraard niet alleen op financieel gebied. Denk ook zeker aan de bijdrage die je levert aan fossielvrije energie. Een belangrijk streven van Vattenfall en van ons allemaal.

Voordeel Vattenfall slimme meter

Wat is de Vattenfall slimme meter en wat zijn de voor en nadelen? Het grote voordeel van de Vattenfall slimme meter is dat je maandelijks inzicht hebt in je groene stroom verbruik. Ook is meteen duidelijk hoeveel stroom je zelf hebt teruggeleverd als je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt.

De Vattenfall meterstanden aflezen is met de slimme meter zeer gebruiksvriendelijk gemaakt. Met jouw toestemming kan Vattenfall meterstanden aflezen op afstand. Op die manier is het niet meer nodig dat jij zelf de standen door moet geven.

Ook kun je meteen zien op de Vattenfall slimme meter hoe hoog je stroomverbruik is geweest. Nog een groot voordeel is ook dat je op het einde van het jaar, met de jaarafrekening, weet hoeveel je moet bij betalen of terug krijgt.

Er zijn inmiddels al heel wat huishoudens die beschikken over een Vattenfall slimme meter. En in de toekomst (2027) is het de bedoeling dat alle meters op afstand worden uitgelezen. 

Dit is overigens in Zweden al jaren van toepassing, wij betalen hier iedere maand precies het bedrag wat we aan elektriciteit verbruikt hebben. Op die manier komen wij ook nooit voor verrassingen te staan!

Slimme meter wel of niet?

Als jij ook een slimme meter wilt dan kun je die gewoon aanvragen als je gaat overstappen naar Vattenfall. De Vattenfall slimme meter wordt gratis geïnstalleerd, dus aanvragen zou ik zeggen! Dan zit je straks ook niet met een enorm bedrag dat je bij moet betalen:)

Vattenfall groene stroom uit Zweden, nu ook de groene stroom leverancier in Nederland!

Groene stroom is in Zweden al zo gewoon. Op het gebied van gebruik en winning van groene stroom is Zweden al heel lang een pionier ten opzichte van andere (industrie)landen. 

Zo was Zweden een van de eerste landen die zijn spoorwegnetwerk elektrisch heeft gemaakt! De in het noordwesten van Zweden gelegen stad Härnosand was in Europa een van de eerste steden met elektrische straatverlichting. 

Ook de, op dit moment in Nederland ook actueel, 380 Kv hoogspanningsleiding werd als eerste in Zweden geïnstalleerd. Vattenfall staat voor groene energie dus kunnen we in de toekomst vooruit met Vattenfall die alleen maar groene stroom levert.

Conclusie Vattenfall groene stroom

Het is belangrijk om een groene keuze te maken als het gaat om overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij. Als jij wilt overstappen naar een andere energie leverancier kies dan ook voor een groene energie leverancier. Op die manier draag ook jij bij aan fossielvrije energie!


Reacties