kerst verlichting voor buiten
Duurzaam leven
Ief
Duurzaam leven

Nu is het tijd om Led kerstverlichting voor buiten te kopen!

Kerstmis staat weer voor de deur dus de led kerstverlichting kan weer naar buiten. Een erg leuke bezigheid waarbij we alvast kunnen dromen van de gezelligheid rond deze dagen. 

We hebben hier wat informatie voor je verzameld waar je aan zou kunnen denken als het gaat om led kerstverlichting voor buiten en binnen. Veel plezier alvast met de nodige kerst voorpret!

Inhoudsopgave

Led kerstverlichting voor buiten

Afgelopen weekend hebben we tijd vrij gemaakt om de kerstlampjes buiten op te hangen. Natuurlijk hebben we hierbij gekozen voor duurzame kerstverlichting in de vorm van led lampjes. Het grote voordeel is het energieverbruik en de levensduur van led kerstverlichting.

In vergelijking met de traditionele gloeilampjes verbruiken led lampjes aanzienlijk minder energie. 

Daarbij is het ook nog zo dat de levensduur van led verlichting vele malen langer is dan van gloeilampjes. Hiermee weten we dus zeker dat we ook een duurzame kerst tegemoet gaan. 

Wil je nog duurzamer zijn dan zou je de led kerstverlichting met een timer kunnen aansluiten zodat deze vanzelf aan- en uit gaat. 

Beschik je over zonne-energie dan is de kerstverlichting het toppunt van duurzaam!

Led kerstverlichting voor buiten repareren

Helaas is kerstverlichting in zijn algemeen erg kwetsbaar en gevoelig voor defecten. Ondanks dat ik erg voor hergebruik en repareren van producten ben zou ik het niet aanraden kerstverlichting te repareren. 

Alleen als je elektrotechnische kennis hebt zou je dit kunnen overwegen.

Ik zou niet beginnen aan zelf een led kerstverlichting herstellen vanwege de bijkomende gevaren zoals kortsluiting. 

De fabrikanten raden het ook af en ook de brandweer is er zeker niet blij mee. 

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken met brand veroorzaakt door kerstverlichting die kapot is. Ook het zelf inkorten van het snoer zou ik je willen afraden.

Is kerst verlichting dimbaar met een dimmer?

Een van de nadelen van led kerstverlichting was tot voor kort dat ze niet dimbaar was met een dimmer. Vaak was het resultaat heel koud licht wat niet gezellig is. 

Daar is gelukkig verandering in gekomen. Vind jij de kerstverlichting ook vaak te fel dan kun je nu verschillende led kerst verlichting kopen die van een dimmer is voorzien. 

Ook kun je bijvoorbeeld bij Intratuin, de winkels van Welkoop en Gamma losse sets met een dimmer en een afstandsbediening kopen. 

Let er hier wel bij op dat het systeem gekoppeld kan worden aan jouw kerstverlichting. 

Soms zijn namelijk de benodigde stekkertjes afwijkend van jouw cluster led kerstverlichting. Met de afstandsbediening kun je vaak schakelen van helder licht naar warm licht of zelfs gekleurd licht.

Hoe werkt cluster kerstverlichting?

Een steeds vaker voorkomende term als het gaat om outdoor kerstverlichting is het woord cluster verlichting. 

Heel vaak krijgen we de vraag wat is nou eigenlijk cluster kerstverlichting? 

Eigenlijk is dit simpel uit te leggen, het is niet een heel technisch verhaal. 

Cluster kerstverlichting is eigenlijk gewoon een snoer met kerstlampjes die ge’clusterd’ bij elkaar gesitueerd zijn. 

Heel veel lampjes dus op een klein oppervlak. Dat zorgt ervoor dat je een heel intensief licht verspreid. 

Je kunt cluster snoeren kopen tot een lengte van wel 40 to 50 meter. Overigens hoeft dit niet perse helder licht te zijn, er is ook cluster kerstverlichting met bijvoorbeeld warm wit licht of zelfs geel licht.

led kerstverlichting bestellen

Waar kun je kerstverlichting kopen?

Vaak worden half oktober veel winkels al omgebouwd met een kerstafdeling, de tuincentra spannen hierbij de kroon. 

Je weet dan waarschijnlijk ook wel waar je kerstverlichting kunt kopen. Toch zetten we de meest bekende verkooppunten graag nog even voor je op een rijtje;

Je kunt kerstverlichting kopen bij veel tuincentra zoals Intratuin en Groenrijk en ook in de winkels van Welkoop, vroeger bekend als de Boerenbond. 

Maar ook de bouwmarkten zoals de Gamma en de Hubo hebben hun kerstafdeling. Verder kun je ook terecht bij de grootwinkelbedrijven waaronder Hema, de Action, Aldi, Lidl, Makro en Blokker. 

Kies je graag voor het gemak van kerstverlichting online kopen dan ben je bij Bol.com aan het juiste adres. 

Bij deze laatste kun je o.a. led kerstverlichting van het bekende merk Handson kopen. bol.com heeft ook kerstverlichting die via de WiFi met een app op je smart phone bediend kan worden, helemaal het toppunt van gemak!

Kerst verlichting geel, gekleurd, helder of warm wit; zonder licht geen kerst sfeer!

Kerstmis is het feest van het licht, dit heeft te maken met het vieren van de zonnewending door onze voorvaderen. Dit gebeurde al lang voordat wij een christelijke betekenis aan het lichtfeest gaven. 

Mede daarom is het gebruikelijk om de huizen te voorzien van sfeervolle kerstverlichting. Later is dat doorgeschoten naar kerstverlichting buiten en in de tuin. 

Overigens hoeft dat niet perse helder witte verlichting te zijn, dat kan ook in gekleurde led verlichting tot uitdrukking komen. 

Hadden we vroeger nog de beperking dat je dan met gekleurde lampjes moest werken tegenwoordig kunnen we led lampjes in alle gewenste kleuren laten branden. 

Dus of je nu kerstverlichting geel wilt laten branden, warm wit of gewoon helder, dat is geen enkel punt meer. Met de kerstverlichting met afstandsbediening stel je dit eenvoudig in. 

Led kerstverlichting die op een batterij werkt

De meeste kerstverlichting die tot nog toe gekocht wordt werkt op het lichtnet. Je steekt de stekker in een 240 volt stopcontact en hij zal gaan branden. 

Soms wil je echter kerstverlichting hebben op een plek waar geen stopcontact voorhanden is. Dan kan kerstverlichting die op batterijen werkt een uitkomst zijn.

Besluit je kerstverlichting op batterijen aan te schaffen werk dan liefst met oplaadbare batterijen. Deze hebben een veel langere levensduur dan de gewone batterijen en zijn dus veel duurzamer. 

Is dat voor jou geen optie zorg dan dat je de lege batterijen inlevert bij de gemeente of via wecycle.nl. 

De grondstoffen uit batterijen kunnen namelijk zeer goed hergebruikt worden. 

Kerstlampjes gordijn, meteoorregen of ijspegels

Led Kerstverlichting voor buiten en binnen is er in vele soorten, figuren en vormen. We hebben het zonet al even gehad over cluster kerstverlichting en gekleurde kerstverlichting. 

Kerstlampjes in de vorm van een rendier zijn ook erg gewild evenals de regendruppel kerstverlichting en die in de vorm van een waterval. 

Maar wist je dat er ook kerstlampjes in de vorm van een gordijn bestaan? 

Dit is kerstverlichting die zodanig aan elkaar gekoppeld is dat er na ophangen een gordijn ontstaat. 

Vooral de laatste jaren wordt deze vorm veel gebruikt, soms wel als een soort ‘room devider’. Zo’n gordijn staat ook erg leuk om voor je raam te hangen.

Met een speciaal bij het gordijn geleverde afstandsbediening kun je de verlichting zo instellen dat het net is alsof er een meteoorregen plaats vind. 

De led lampjes gaan dan snel druppelsgewijs van boven naar beneden branden waarbij een meteoorregen wordt nagebootst. 

De snelheid waarmee dit gebeurt is door jou zelf te bepalen. Je kunt hem ook langzamer instellen zodat het op snowfall lijkt, zachte sneeuwvlokjes die neer dwarrelen.

Wat ook een zeer populair item is op het gebied van led kerstverlichting zijn de zogenaamde ijspegels. 

Hierbij is gebruik gemaakt van doorzichtige glazen of kunststof buisjes in de vorm van een ijspegel. Deze worden aan een draad bevestigd waardoor je ze gemakkelijk ophangt. 

Door in de buisjes een aantal lampjes te installeren heeft de fabrikant daadwerkelijk het idee van een verlichte ijspegel gecreëerd. 

Erg leuk om aan een dakrand of aan de dakgoot te hangen. Let er wel op dat de ijspegel kerstverlichting minimaal een IP 23 certificatie moet hebben om buiten gebruikt te kunnen worden.

In a nutshell

Zoals je ziet is er voor ieder wat wils! Kies je voor twinkle kerstverlichting of een classic verlichte kerst ster? Wil jij verlichting die schijnbaar willekeurig flikkert of volgens een vast patroon knippert? 

Houd je van veel kleur in de kerstboom of wil je gewoon witte verlichting? Ik denk dat iedereen wel de geschikte led kerstverlichting kan vinden. 

Veel plezier met ophangen en geniet van de vele mooie kleuren en lights. 


  Led kerstverlichting voor buitenBestel je Led Kerstverlichting bij Bol.com >>>


Reacties