Minimalistische levensstijl
Zelfbewustzijn
Ief
Zelfbewustzijn

Reiki leren via de online reiki cursus van Bas Akkerman

Reiki leren met een online Reiki cursus kan dat. Al verschillende keren heb ik van mensen in mijn omgeving gehoord dat ze veel baat hebben gehad bij een reiki behandeling.

Maar Reiki, wat is dat voor therapie? Bestaat er een online reiki cursus om het te leren? En welke is de beste online Reiki cursus? Allemaal vragen over Reiki die we in deze blog gaan beantwoorden.

  Dit is de online Reiki cursus die ik heb gevolgd  ➢➣

Kan iedereen Reiki leren via een online cursus?

Iedereen kan reiki leren door het volgen van verschillende online reiki cursussen. De meeste reiki cursussen gaan uit van 3 reiki niveau’s, reiki 1, reiki 2 en de reiki master opleiding. 

Wij vonden de reiki cursus van Bas Akkerman de beste reiki opleiding. Niet alleen vanwege de inhoud van de cursus maar zeker ook door de aantrekkelijke aanschafprijs. 

Je kunt de reiki cursus in Hoorn gaan volgen maar doordat de reiki online opleiding ook te verkrijgen is kun je net zo makkelijk de reiki cursus in Zwolle volgen of bijvoorbeeld de reiki cursus in Limburg volgen. 

Inhoudsopgave


Reiki online cursus volgen


Ook Bas Akkerman gaat uit van de 3 reiki niveau’s bij zijn online cursus. 

Reiki 1, de eerste reiki graad

Bij het reiki 1 niveau leer je alles over de reiki zelfbehandeling voordat je een reiki behandeling op andere mensen gaat toepassen. 

Daarnaast ga je reiki leren toepassen voor dieren en kinderen. Dit deel van de reiki cursus bevat veel on line reiki oefeningen en luistermeditaties die je stap voor stap kennis laten nemen van reiki.

Reiki 2 leren

Nadat je in reiki 1 hebt geleerd reiki op jezelf en anderen toe te passen ga je in de cursus reiki 2 leren hoe je de behandeling op afstand kunt geven. 

Reiki op afstand kan toegepast worden met gebruikmaking van 3 reiki symbolen. In deze cursus leer je hoe je deze symbolen kunt toepassen. Daarnaast gaat reiki 2 in op het versterken van energie en wegwerken van blokkades.

Ook reiki 2 wordt voorzien van veel on line reiki oefeningen en luistermeditaties. Tevens kun je via deze reiki cursus alles terug lezen wat je eerder in reiki 1 hebt geleerd.

Reiki 3 ofwel Reiki Master opleiding

In de reiki 3 cursus , ook wel de reiki master opleiding genoemd, worden reiki 1 en reiki 2 herhaald. Hiernaast leer je bij de reiki master opleiding ook hoe je moet werken met het reiki master symbool en leer je hoe je een reiki inwijding kunt geven. 

Een reiki master kan eventueel ook zelf reiki cursussen gaan geven. Met zijn 20 jaar ervaring is Bas Akkerman absoluut een reiki autoriteit geworden. Uiteraard ook in deze online cursus weer veel on line oefeningen en luistermeditaties.

Wat is het doel van de complete reiki online cursus?

Het doel van de reiki on line cursus kan worden samengevat in 8 kernbegrippen:

 1. Leren van de verschillende technieken
 2. Leer de werkwijze van reiki kennen
 3. Kunnen geven van reiki zelfbehandeling
 4. Andere mensen een reiki behandeling kunnen geven
 5. Weten hoe je met reiki energie moet omgaan
 6. Op afstand reiki leren te kunnen geven
 7.  Leren wat de symbolen betekenen en wat hun kracht is
 8. Het bereiken van persoonlijke groei in reiki kracht


  Beste Reiki opleiding ➢➣


Reiki, wat is dat?

In de volgende alinea’s ga ik je meer vertellen over reiki. 

De naam reiki komt van het Japanse ‘rei’ wat geest of ziel betekent en het woord ‘ki’ wat staat voor levenskracht of energie. De grondlegger van deze leer is de Japanner Mikao Usui die leefde eind 19e, begin 20e eeuw. Hij was vooral op zoek naar geluk, harmonie en verlichting via een spirituele weg.

Reiki is een oorspronkelijk uit Japan afkomstige leer die ingaat op de energiestroom die door ons lichaam stroomt. 

Bij mensen die volmaakt gelukkig zijn zijn deze energiestromen in balans. Maar door allerlei omstandigheden kan de energiestroom in je lichaam uit balans raken.

Hoe kan ik met reiki leren de balans in de energiestroom herstellen?

Door bijvoorbeeld heftige emoties, stress of traumatische ervaringen kan de energiestroom uit balans raken. Door deze disbalans kunnen er blokkades in de energiestroom in het lichaam ontstaan.

Is hiervan sprake dan kan dat leiden tot lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, slapeloosheid en concentratie verlies. Het is dan zaak om middels reiki therapie de balans weer terug te brengen. 

De reiki master zal door handopleggingen de energiestromen weer in balans brengen. De ontstane blokkades worden opgeheven en er ontstaat een betere doorstroming van de energie in je lichaam.

Bij een reiki behandeling wordt ervan uitgegaan dat de reiki therapeut of reiki beoefenaar als een tussenpersoon optreed voor het doorgeven van levensenergie aan de te behandelen persoon. 

De energie die wordt door gegeven vind vanzelf haar weg door het menselijke lichaam en de geest.

Reiki alternatieve geneeswijze

Reiki gaat er van uit dat het menselijk lichaam, de geest en de ziel 1 zijn. Reiki wordt in het westen gezien als een alternatieve geneeswijze. Wetenschappelijke bewijzen voor de werking van reiki zijn (nog) niet gevonden. Echter blijken veel mensen baat te hebben bij een reiki behandeling.

Veel mensen ervaren een weldadige ontspanning in hun lichaam en geest door de reiki behandelingen. Al is reiki dan niet wetenschappelijk onderbouwd het bied velen een manier om de balans in hun lichaam en daarmee het leven te hervinden. 

Zie het maar net als bij yoga. Ook dat is niet wetenschappelijk onderbouwd maar heel veel mensen voelen zich er wel bij.

Daarnaast ervaren reiki ontvangers een zekere rust en ontspanning tijdens en na de behandeling waar ze zich wel bij voelen. 

Ook de reiki behandelaar ervaart deze zelfde rust en ontspanning als hij een client behandelt. Alleen al het feit dat je voor een reiki behandeling ‘in rust’ moet wordt door velen als Quality Time ervaren. 

Kent reiki bijwerkingen?

Er bestaan natuurlijk altijd voor- en tegenstanders van de alternatieve geneeswijzen. De ene persoon ‘gelooft’ er absoluut niet in terwijl een ander er juist bij zweert. 

Net zoals je ook tegenstanders hebt van de reguliere geneeswijzen waarbij veel medicijnen worden voorgeschreven.

Doordat reiki uitgaat van handoplegging waardoor energiestromen in het lichaam weer in balans geraken zijn er weinig schadelijke gevolgen te bedenken. 

Baat het niet dan schaadt het niet zou je kunnen zeggen. Wel kunnen er na een reiki behandeling lichte bijwerkingen optreden.

Zo worden de afvalstoffen in je lichaam in beweging gebracht doordat energiebanen weer vrij kunnen stromen. 

Hierdoor kan het zijn dat je vocht verliest en daardoor ook meer zult moeten drinken. Er kan ook een gevoel van moeheid optreden na een reiki behandeling omdat er veel energie aangewend wordt om alles weer in balans te krijgen.

Andere bijwerkingen na reiki kunnen zijn; hoofdpijn, transpiratie of een verhoogde lichaamstemperatuur. Deze klachten verdwijnen echter ook weer snel na de reiki behandeling.

Wat zijn de voordelen van het beoefenen van reiki?

Na het volgen van een opleiding reiki leren we ons eigen lichaam, geest en ziel beter kennen. Doordat je ook weet waar en hoe de energiebanen lopen ben je in staat om daar actief op te behandelen. 

Zowel voor jezelf als voor anderen! Andere voordelen van reiki zijn:

🟢Je kunt het altijd en overal uitoefenen

🟢Reiki bied ontspanning voor lichaam en geest

🟢Reiki zorgt voor meer balans in je leven

🟢Het helpt je bij spirituele ontwikkeling

🟢Reiki kan helpen bij hoge sensitiviteit/hoge gevoeligheid

🟢Helpt je bij de stimulatie van het zelfgenezend vermogen

🟢Bied verlichting van fysieke klachten

🟢Iedereen kan reiki leren!

Reiki kan helpen de volgende klachten te verminderen

 • Hoofdpijn
 • Concentratie problemen
 • Omgaan met stress en spanningen
 • Rugklachten
 • Buikpijnen
 • Angstgevoelens en angstaanvallen 
 • Misselijkheid
 • Slapeloosheid
 • Boosheid, rouwverwerking en verdiet ‘handelen’ 

Wat is het verschil tussen reiki en acupunctuur?

Je zult je misschien afvragen wat nou het verschil is tussen reiki en acupunctuur. Beide therapieën gaan toch immers uit van energiebanen in het lichaam?

Allereerst is het verschil dat reiki is ontstaan in Japan eind 19e eeuw en dat acupunctuur afkomstig is uit China. Acupunctuur werd al ver voor onze jaartelling door de Chinezen gebruikt om het lichaam weer in balans te krijgen. 

Grappig is dan weer wel dat acupunctuur in de 17e eeuw in Europa terecht is gekomen via Japanse beoefenaars.

Een ander wezenlijk verschil is dat reiki uitgaat van het herstellen van de energiestroom in je lichaam door handopleggingen. 

Bij acupunctuur worden de blokkades in de energiestroom opgeheven door met een heel fijn naaldje de energiebaan te stimuleren.

Online reiki cursus van Bas Akkerman

Bas Akkerman is al sinds 2001 reiki meester. Naast zijn expertise op het gebied van reiki is Bas erg in andere vormen van spiritualiteit geïnteresseerd. 

Zo houd hij zich ook bezig met yoga, meditatie en andere vormen van energetische healing. Bas is ook de schrijver van het boek Kundalini Reiki.

Kundalini Reiki combineert de traditionele Usui Reiki met andere inzichten en technieken uit de oosterse tradities. Bekende voorbeelden hiervan zijn o.a. yoga en chakra’s. Met Kundalini Reiki nemen de intensiteit van je reiki behandelingen en meditaties toe. 

Ook brengt kundalini reiki je chakra’s in balans. Bas Akkerman heeft dan ook een kundalini reiki cursus ontwikkeld die zijn weg naar reiki masters al vaak heeft gevonden.

Wat zijn chakra’s?

Chakra is afkomstig uit het Sanskriet en betekent letterlijk cirkel of wiel. In de Indiase cultuur en religie staan chakra’s voor plaatsen in het energielichaam van de mens die van belang worden geacht voor de levenskracht.

Wat zijn mantra’s?

Mantra’s zijn eigenlijk ‘gewoon’ een aantal woorden bij elkaar die een gedicht vormen. Ze houden het midden tussen spreuken die een magisch effect sorteren of een gebed. Het woord mantra is waarschijnlijk ook uit het Sanskriet afkomstig. Mantra’s worden veel gebruikt bij de uitoefening van bijvoorbeeld yoga.

Reiki cursus Hoorn

Bas Akkerman heeft een winkel met allerhande spirituele producten, interieur en lifestylezaken en sieraden. In het bij de winkel gelegen pakhuis wordt ook de reiki cursus in Hoorn op locatie gegeven. 

Wil je reiki leren op een meer persoonlijke manier dan is dat dus ook mogelijk. Het adres voor zowel de winkel Aurana als de cursusruimte is Grote Noord 1 in Hoorn.


  Nu tijdelijke aanbieding Reiki 1 & 2  nu voor € 126,40 ➢➣


Verschillende reiki stromingen 

Sinds de grondlegger van reiki, Mikao Usui, de leer heeft geïntroduceerd zijn er verschillende stromingen reiki ontstaan. De Japanse Hawayo Takata, bracht reiki via Hawaii en de Verenigde Staten uiteindelijk naar Europa. De stroming die zij oprichtte staat bekend als Usui shiki Ryoho. 

Hierna zijn er nog vele verschillende reiki stromingen ontstaan. 

Op Wikipedia vonden we de volgende reiki stromingen:

 • Usui Reik         > de door oprichter Mikao Usui bedachte vorm van reiki
 • Usui reiki Ryoho    > de door westerlingen bedachte reiki vorm, ligt dicht bij de oorsprong
 • Usui Teate        > werkt meer met mantra’s dan met symbolen
 • Essential reiki
 • Angel reiki
 • Lighterian reiki
 • Seichem
 • Tera mai
 • Keltische reiki
 • Tummo reiki        
 • Jikiden reiki
 • Shambala reiki
 • Angels energy reiki
 • Dolfijn reiki
 • Kundalini reiki             [Bron Wikipedia]

De 5 principes van reiki

De reiki principes worden in de traditionele reiki educatie ‘gokei’s’ genoemd, ‘go’ staat in het Japans voor 5. Het is de bedoeling de 5 principes van reiki dagelijks toe te passen en uit te dragen.

 1. Wordt niet boos
 2. Wees niet bezorgd
 3. Wees dankbaar
 4. Wees ijverig in werk/bezigheden
 5. Wees vriendelijk tegen mensen

Wat zijn de Reiki cursus kosten om Reiki te leren

Om Reiki te leren kun je kiezen uit verschillende opties. Zo kun je zelf bekijken wat het beste bij jou past en misschien de reiki cursus kosten verdelen.

Reiki 1

Ontdek de Reiki energie met deze complete online Reiki basiscursus. Leer de traditionele eerste Reiki graad met alles erop en eraan:

 • de Reiki zelfbehandeling
 • de behandeling van andere mensen
 • Reiki bij kinderen en dieren
 • met veel online oefeningen en luistermeditaties

De Reiki 1 cursus kosten: € 139,-


Reiki 2

Ontdek de geheimen en voordelen van Reiki 2 met deze complete online cursus.

 • de Reiki afstandsbehandeling 
 • de toepassing van de Reiki symbolen 
 • het versterken van de energie en werken met blokkades 
 • met veel online oefeningen en luistermeditaties

De Reiki 2 cursus kosten: € 149,-


  Reiki 1 & 2  nu voor € 126,40 ➢➣


Reiki 3

Leer de traditionele Reiki Master graad met alles erop en eraan:

 • Reiki 1 en 2 herhalen 
 • werken met het Reiki Master symbool 
 • leer hoe je de Reiki inwijdingen kunt geven 
 • met veel online oefeningen en meditaties

De Reiki 3 cursus kosten: € 399,-

Conclusie

Deze 5 principes lijken me een mooie afsluiting van deze blog over reiki. Reiki is dan misschien geen echte geneeswijze, het draagt er wel toe bij dat je beter in balans raakt. Door met reiki behandelingen je energiestromen te herstellen ga je jezelf beter voelen.


online reiki cursus


  Nu tijdelijke aanbieding Reiki 1 & 2  nu voor € 126,40 ➢➣

Reacties