Pasta Carbonara met room

Pasta Carbonara een variant op de bekende Italiaanse klassieker met hamreepjes, champignons en room. In de traditionele Italiaanse keuken wordt dit recept meestal gemaakt met geklopte eieren die door de warme pasta worden geroerd.

Omdat dit soms weleens fout wil gaan vanwege te koude of te warme pasta heb ik de eieren vervangen door room. Wil je hier een vegetarische variant van maken dan kan de biologische ham eventueel vervangen worden door bijvoorbeeld reepjes courgette.

Ingrediënten;

400 gr pasta naar keuze1 flinke ui
200 gr gerookte hamreepjes150 gr geraspte (parmezaanse) kaas
2 teentjes knoflookFlinke theelepel basilicumpesto
250 ml roomZout
250 gr champignonsOlijfolie
pasta carbonara

Bereidingswijze;

  • Snipper de uit en de knoflook en fruit deze in een beetje olijfolie. Voeg hieraan tor de grof gesneden champignons en de hamreepjes. Laat deze massa onder af en toe roeren op middelhoog vuur ca 10 minuten aan elkaar wennen.
  • Voeg aan dit mengsel de room en de pesto toe en laat op een laag vuur zachtjes inkoken. Voeg na ongeveer 10 minuten de helft van de geraspte kaas toe. Roer af en toe om en zorg dat de saus mooi indikt.
  • Breng een ruime hoeveelheid water met enkele druppels olijfolie en wat zout aan de kook, voeg hier de pasta aan toe en kook deze ‘al dente’ in ca 10 minuten. Giet de pasta af, doe ze terug in de pan en besprenkel met een klein beetje olijfolie om ‘plakken’ te voorkomen.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en roer dit geheel rustig door. Laat enkele minuten op zeer laag vuur staan zodat de smaak goed in de pasta trekt. Serveer in een diep bord zodat de pasta niet te snel afkoelt en bestrooi naar smaak met nog wat van de overgebleven geraspte kaas.
  • In plaats van champignons kun je natuurlijk in het seizoen ook cantharellen gebruiken dan zou ik wel de ham eruit laten.

Buon Apetito en geniet van de Pasta Carbonara!!!

Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.