Heerlijke wafels, herfst frambozen &  slagroom
Duurzame Recepten
Ien
Duurzame Recepten

Heerlijke wafels, herfst frambozen & slagroom

Vandaag heerlijke Belgische wafels bakken met..?

Zoals je misschien wel hebt gezien op ons @ecofoodprint20 hebben we van de week nog lekker wat herfst frambozen gepluktDeze gaan we samen opeten met belgische wafels die we gaan bakken

En wij zijn Belgische wafels gaan bakken die heerlijk zachte wafels bakken is zo gefikst. Wij noemen ze altijd omas wafels omdat het altijd heerlijk ‘ouderwets’ ruikt als je ze aan het bakken bent.

En bij omas wafels hoort natuurlijk ook een heerlijke ‘dot’ slagroom en natuurlijk de verse herfstframbozen. Maar je kunt er natuurlijk van allerlei verschillende soorten fruit bij doen. En als het straks wat kouder word kun je er ook nog allerlei varianten van maken.

Denk bijvoorbeeld aan wafels met noten en karamel of als je meer van hartige wafels houd dan bak je ze met allerlei verschillende soorten kruiden. Ik geef je hier het basisrecept van de wafel en dan kun je er zelf mee aan de slag om er allerlei lekkere varianten mee maken.


Het volgende recept is voor ca. 10 wafels;

6 eieren
1/2 theelepel zou
300 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
180 gr gesmolten boter
375 gr bloem
poedersuiker voor garnering

Bereidingswijze:

  • Splits de eieren en klop de eidooiers, basterdsuiker, vanillesuiker wit en romig. Sla de eiwitten met het zout stijf.
  • Roer de gesmolten boter (niet te warm!) met een houten lepel door het eidooier mengsel. Spatel vervolgens afwisselend een deel bloem en het stijf geslagen eiwit er doorheen.
  • Als het goed is heb je het wafelijzer al op laten warmen smeer dit goed in met een beetje boter. Vervolgens doe je een flinke lepel van dit beslag aan beide zijden op het ijzer en klap je het op elkaar.
  • Als ze mooi lichtbruin zijn en niet meer vastplakken aan het wafelijzer zijn ze klaar dit is na ca. 4 minuten.
  • Klop dan ook de slagroom stijf en je hebt een heerlijk dessert of taartje bij de koffie/thee.


Reacties