Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Mascha Bongenaar uit Uden

Ecologisch leven gast-blog!Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen. In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en ecologisch leven. Op naar een groener leven.

We doen allemaal wat we kunnen binnen ons eigen vermogen.

Onze gast deze week heten we van harte welkom,

Mascha van duurzamekeuzes.com

Hallo ik ben Mascha Bongenaar ben 39 jaar en woon  in Uden. Ik werk als marketing en communicatiemedewerker. Daarnaast blog ik over duurzame keuzes.

Mijn hobby’s zijn: koken, festivals & concerten bezoeken, fotografie, wandelen, knutselen en klimaatcoach bij Klimaatgesprekken

Ik ben te vinden op:  Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn

Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden?


Mijn droomplek is groen, schoon en rustig, met mijn gezin om me heen. Tijdens onze vakantie in Zweden hebben we heel veel droomplekjes bezocht. En alhoewel ik niet zou willen verhuizen, omdat ik mijn familie niet wil missen, wil ik Zweden nog veel vaker bezoeken.

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn?


Fulltime bezig zijn met duurzaamheid, in combinatie met marketing, zou ik ideaal vinden.

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen?

Op elk vlak van ons gezinsleven proberen we onze ecologische voetafdruk te verkleinen: door zuinig te zijn met energie (electriciteit en gas) en water, door zoveel mogelijk te voet en op de fiets te reizen, door vegetarische te eten en vaak ook plantaardig, door weinig nieuwe spullen te kopen.

Daarnaast probeer ik mijn handafdruk te vergroten als klimaatcoach bij Klimaatgesprekken en door mijn blog Duurzamekeuzes.com.

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

Ik zou treinreizen binnen Europa goedkoper maken, en vliegreizen tot 700km binnen het vasteland van Europa verbieden

Mascha van duurzamekeuzes.com

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft?

Ik kocht afgelopen week nieuwe gezichtsolie van Akasha bij Zoryya, zerowaste winkel in Eindhoven. Een glazen flesje gezichtsverzorging, uit Nederland; diervriendelijk en milieuvriendelijk gemaakt. Een fijne combinatie.

Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven?

Omdat ik me grote zorgen maak over de toestand van de wereld, denk ik vaak dat ik eigenlijk nooit genoeg kan doen om duurzaam te leven.

Maar ik heb, mede door Klimaatgesprekken, wel geleerd dat ik mild mag zijn naar mezelf en anderen. We doen allemaal wat we kunnen binnen ons eigen vermogen.

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij?

Door met aandacht te leven richting jezelf, anderen, dieren en de wereld op ons heen, zorgen we voor meer bewustzijn over een groene, schone en fijne aarde.

Als we leren stil staan bij wat echt belangrijk is, zoals sociale contacten en herinneringen maken in plaats van materiële zaken, leven we veel groener.

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu?

Ik stoor me enorm aan zwerfafval in de natuur, maar ook in de stad. Als ik kan, neem ik het mee en gooi het in de prullenbak.

Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op mocht voeden?

Wij leren onze kinderen zuinig te zijn met de spullen die ze/we hebben. Geen spullen, voedsel en water te verspillen.

Wat is jou boodschap, quote of levensmotto?


Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan (Pippi Langkous)
Mascha van duurzame keuzesReacties