Sarah van Rossem

“Realiseer je dat het onmaakbare je grootste levensgeluk is” – Sarah van Rossem

Ecologisch leven gast-blog!

Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen. In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en duurzaam leven. Op naar een groener leven!

Onze gast deze week heten we van harte welkom,

Sarah van Rossem

Deze kunstwerken zijn geïnspireerd op de schelpjes uit Costa Rica.


Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden?

Mijn ideale droomplek biedt rust, ruimte en er is heel veel groen. Gelukkig kom ik tijdens mooie wandeltochten in de bergen regelmatig dit soort prachtige plekken tegen.

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn?

Ik ben erg blij met mijn beroep, kunstenaar en docent kunst, maar als ik een ander beroep zou kunnen kiezen zou dat een beroep zijn waarbij ik veel buiten zou zijn. Schaapsherder?

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen?

Ik eet veganistisch. Ik vind het dierenwelzijn zeer belangrijk maar daarnaast heeft het uiteraard enorme impact op het milieu. Het is overigens ook veel beter voor je gezondheid.

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

Eet een gehele dag veganistisch. Je zult zien dat de mogelijkheden oneindig zijn!

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft? 

Deodorant van Ben & Anna. Shampoobar van N.A.E.

 

Sarah van Rossem


Hier ben ik schelpen aan het verzamelen op het strand in Costa Rica. In Costa Rica werkte ik als vrijwilliger voor een wilde dieren opvangcentrum (https://sibusanctuary.org/)

 Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij?

Ik denk dat ik altijd meer kan doen. Zo reis ik regelmatig naar verre plekken waar ik ook voor vlieg. Binnenlands reis ik dan wel weer met het OV en ik doe vaak vrijwilligerswerk in deze landen maar dat weegt uiteraard niet op tegen de vluchten.

Groener leven zou op scholen een groter onderdeel mogen zijn. Zij zijn immers de toekomst en komen terecht in diverse werkgebieden. Het goedkoper maken van groenere producten maakt het aantrekkelijker voor de consument om over te schakelen.

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu?

Mijn grootste ergernis is zwerfafval.

Wat is de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op mocht voeden?

Je bent verantwoordelijk voor de gezondheid van deze aarde, handel daarnaar.

Wat is jou boodschap, quote of levensmotto?

“Realiseer je dat het onmaakbare je grootste levensgeluk is”.

Dit is een zin uit het stukje tekst op mijn website waarin beschreven staat waarom ik kunst maak. www.sarahvanrossem.com


 

Bekijk de video van Sarah van Rossem hier


 

Annelies van Eijkeren
Door

Annelies van Eijkeren

op 03 Apr 2021

Sarah is een originele hardwerkende kunstenaar en nog veel meer dan dat! Ik ben blij dat ik haar ken. Op bijzondere momenten steunt ze mij enorm.

Ien
Door

Ien

op 05 Apr 2021

Hallo Annelies, Sarah maakt inderdaad mooie werken en vind de manier waarop ze omgaat om een duurzaam leven te leiden heel mooi om te lezen. Ik ben blij voor jou dat Sarah een goede steun is. Het is mooi dat mensen elkaar helpen en (onder)steunen waar nodig. Op die manier maken we het voor elkaar beter. Hartelijk dank voor je reactie ik wens je een fijne dag toe, Ien

Reactie plaatsen
Ief en Ien Ecofoodprint

 Wie zijn wij

 Wij zijn Ief & Ien en wonen zelfvoorzienend in het buitenland. Wij wonen sinds '12 in Zweden en dat bevalt prima. We genieten van rust ruimte en natuur. Vooral het maken van lange wandelingen is een grote hobby.

In ons verhaal kun je de weg naar Zweden en hoe wij hier nu wonen helemaal lezen. Wij willen met het platform Ecofoodprint zoveel mogelijk mensen bereiken om een nog beter duurzamer leven te leiden.

We moeten bewustere keuzes maken in wat we eten en bij wat we kopen om te komen tot het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.