Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Lauressa van Roekel uit Gouda

Ik vind het juist cool als een man z’n eigen (bewuste) keuzes durft te maken!

Ecologisch leven gast-blog!

Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen. In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en ecologisch leven. Op naar een duurzaam leven


Onze gast deze week heten we van harte welkom,

Lauressa

Hallo ik ben Lauressa ben 22 jaar en woon  in Gouda.Ik studeer Communicatie- en Informatiewetenschappen in Utrecht. Daarnaast blog ik voor gewoonwatgroener.nl

Mijn hobby’s zijn:Wandelen, schilderen, koken

Ik ben te vinden op:  Instagram

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn?

Vroeger wilde ik altijd zangeres worden en nog steeds lijkt dat me een droomberoep, maar helaas zijn mijn zang-skills niet zo fantastisch dat ik er mijn beroep van zou kunnen maken.  

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen en wil je dit met ons delen? 

Ik probeer om zo veel mogelijk plantaardig te eten. Soms eet ik nog wel eens kaas of iets met melk erin, maar zo weinig mogelijk. Daarnaast koop ik steeds vaker biologische producten en minder producten met een plastic verpakking. 

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in? 

Het klinkt heel radicaal, maar vlees afschaffen, of op z’n minst er een gigantische tax opzetten. Het proces van vlees produceren is zo vreselijk schadelijk voor het milieu en daarnaast vind ik dat we wel wat beter met de dieren om mogen gaan. Life is life. 

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft? 

Vegetarisch beleg en vleesvervangers.

Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven? 

Ik zou nog wat meer afval willen scheiden, maar mijn huis laat dat niet helemaal toe. Ik heb een kleine studio en daarin is het nogal moeilijk (en niet heel stijlvol) om verschillende prullenbakken neer te zetten voor elk soort afval. Dit zou ik in een groter huis zeker verbeteren!   

Als het gaat om ‘groener leven’ hoe kunnen we dat meer creëren vind jij? 

Mijn grootste focus ligt op minder vlees eten. Nog veel te weinig mensen zijn ervan overtuigd dat vegetarische (en vegan) maaltijden ook écht lekker kunnen zijn. Ik hoop dat dit besef steeds meer komt ☺ 

Lauressa van Roekel

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu? 

Dat veel vlees eten nog steeds als iets lekker mannelijks wordt gezien en dat daardoor mannen de stap naar plantaardiger eten moeilijk vinden om te maken.

Puur om wat andere mannen ervan vinden. Dat kan me wel ergeren. Ik vind trouwens het juist cool als een man z’n eigen (bewuste) keuzes durft te maken! 

Wat is jouw boodschap, quote of levensmotto?

Life is Life – Lauressa

Ik zei het net toevallig al: life is life. Dieren hebben een bewustzijn, ook al is het anders dan dat van ons.

Als je vlees eet, eet je leven. Dat hoeft niet per se iets puur slechts te zijn en ik keur mensen er niet meteen om af, maar het besef dat dit zo is mag er echt wel wat meer zijn! 


Reacties