lifebetweenplants
Ecologisch leven blog
Ien
Ecologisch leven blog

Judith uit Leeuwarden

Ecologisch leven gast-blog!  Wij zijn benieuwd hoe onze gasten denken over de Footprint die ze achterlaten op onze aarde en we vragen om dat met ons ‘allemaal’ te delen.

In dit ecologisch leven blog kunnen we leren van onze gasten hoe we zuinig en ecologisch leven. Op naar een duurzaam leven.

Wanneer je handelt vanuit je eigen kracht, kunnen en kwaliteiten, je kunt bereiken wat je wilt bereiken.

Onze gast deze week heten we van harte welkom


lifebetweenplants

Mijn naam is Judith, ik ben 26 jaar en ik woon in Leeuwarden met mijn vriend, 2 poezen en heel veel kamerplanten.

Ik heb een eigen creatief bedrijf: Lifebetweenplants, hier maak ik analoog ontworpen illustraties en muurschilderingen (in opdracht). Via mijn webshop www.lifebetweenplants.com verkoop ik duurzaam gedrukte wenskaarten, op papier van landbouwafval.

Daarnaast ben ik 3 dagen per week docent kunstvakken op een middelbare school.

Je kunt me vinden op Instagram 🧡🖌🌿🎨  en Facebook

Mijn hobby is koken

Hoe ziet jouw ideale droomplek eruit, en heb je die al gevonden?

Mag ik jullie woonplek als inspiratie noemen? Wauw! Het lijkt mij fantastisch om ooit zelfvoorzienend te wonen, in een mooie rustige omgeving met veel natuur.

Ook Berlijn trekt ons gigantisch, elke keer als ik daar ben voelt het weer als thuiskomen, terwijl ik er nog nooit heb gewoond.

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen, wat zou dat dan zijn?

Ik roep al jaren dat ik het liefst allemaal verschillende banen per week heb. Het liefst zou ik één dag kapper zijn, één dag in de bouw willen werken, één dag barista zijn (dit heb ik 3 jaar gedaan en de passie voor het ambacht/de wereld van koffie blijft) en pottenbakken lijkt mij ook wel wat!

Tot slot droom ik ervan om ooit nog een eigen studio/zaak openen waar ik al mijn hobby’s en passies kan combineren onder het genot van goede koffie en gezond, maar vooral lekker glutenvrij/veganistisch eten.

Doe jij er iets aan om je (ecologische) voetafdruk te verkleinen?

Ik probeer zoveel mogelijk te doen: ik eet volledig plantaardig, groenten kopen we zoveel mogelijk seizoensgebonden, biologisch en lokaal.

We hebben geen auto en ik doe zoveel mogelijk op de fiets. Wat betreft kleding investeer ik de laatste jaren in duurdere, maar ook kwalitatief betere kleding; van biologisch katoen of gerecycled materiaal.

Ik heb een prachtige jurk van Lovely Lane (Lovely Lane) en verder shop ik, als ik wat nodig heb, bij Hardwerk Fogeltje - Hardwerk Fogeltje, zij hebben prachtige duurzame merken.

Last but not least laat ik m’n kaarten in kleine oplage drukken, altijd op papier van landbouwafval (of in overleg met de klant op gerecycled papier).

Als je het één dag voor het zeggen zou hebben, welke maatregel richting de burger die een positieve invloed op het milieu zou hebben voer je dan in?

Pak eens de fiets en fiets dan eens naar een lokale (biologische) supermarkt voor je dagelijkse boodschappen en wees creatief met een plantaardige maaltijd.

Dierlijke producten zijn absoluut geen must voor iets lekkers en voedzaams op je bord.

Kun je voorbeelden noemen van duurzame producten die je onlangs hebt aangeschaft?

Ik gebruik al jaren de make-up, gezichts- en lichaamsverzorging van Dr. Hauschka (Natuurlijke cosmetica voor de verzorging van gezicht en lichaam | Dr. Hauschka (drhauschka.nl).

Vorige week was ik weer door een aantal producten heen en heb ik mijn meest gebruikte producten weer aangevuld.

Vind je dat je genoeg doet als het gaat om duurzaam leven?

Volgens mij kun je dit tot in de oneindigheid blijven verbeteren, maar ik doe waar ik kan mijn best om zoveel mogelijk bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Waar ik bijvoorbeeld van baal is dat ze bij ons appartementencomplex geen groene container hebben waar ik ons gft-afval in kan gooien.

Als het gaat om ‘groener leven’, hoe kunnen we dat meer creëren?

Door mensen om je heen op een positieve manier bewust proberen te maken van/en kennis te laten maken met duurzaamheid.

Het hebben van invloed om de wereld om hen heen een stukje groener te kunnen maken.

Wanneer zij dit in hun leefstijl integreren zullen zij dit ook weer doorgeven aan de mensen om hen heen en zo wordt de wereld steeds een beetje groener en duurzamer.

lifebetweenplants

Wat is je grootste ergernis, in het dagelijks leven, dat een negatieve invloed heeft op het milieu?

Tijdens de eerste lockdown werd er veel gehamsterd. Bijna de hele vleesafdeling was leeg en groente lag er in overvloed, daar ben ik destijds van geschrokken..

Waar ik mij enorm aan kan storen is zwerfafval op straat; lege flesjes, mondkapjes, plastic.

Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die je een kind zou willen meegeven als je dat nu op mocht voeden?

Ontdek en verwonder!

Wat is jouw boodschap, quote of levensmotto?

Blijf jezelf, bij jezelf en van jezelf.

Ik ben er van overtuigd dat wanneer je handelt vanuit je eigen kracht, kunnen en kwaliteiten, je kunt bereiken wat je wilt bereiken.Reacties