Wandelen in Zweden!
Duurzaam leven
Ien
Duurzaam leven

Wandelen in Zweden!

Wandelen in Zweden daar kun je je hart mee ophalen. Zeker met de verschillende landschappen van stranden, bossen, kliffen en meren!

We zijn bijna aan het eind van een zeer turbulent jaar voor iedereen. We hebben in 2020 allemaal niet kunnen doen wat we misschien toch graag hadden willen doen. Als het om vakantie gaat is het denk ik voor iedereen een raar jaar geweest.

Maar ook een jaar dat er heel veel mensen erachter zijn gekomen dat Nederland een heel mooi land is. Een land waar je geweldige natuur hebt om in te wandelen, en ik denk dat ook veel meer mensen naar buiten zijn gegaan om gebruik te maken van de heerlijke wandelroutes in Nederland.

wandelen in Zweden


Wandelen in Zuid-Zweden

Als je van wandelen en van een wandelvakantie dan is Zweden bij uitstek een geschikt hiervoor.
Met al zijn uitgestrekte natuur kun je een hel mooie trektocht door Zweden maken. Langs allerlei verschillende Zweedse huizen rood, geel en blauw met rietgedekte daken en ook sedumdaken.
En voordat ik verder ga met dit blog:

Zweden is niet alleen maar koud en donker!!

Dat is iets wat wij jaren te horen hebben gekregen als je tegen iemand verteld dat je in Zweden woont. Daar zal het wel koud zijn en het grootste gedeelte van het jaar donker.

Je kunt het klimaat van Skåne, de provincie waar wij wonen dat is Zuid Zweden, vergelijken met het weer van Nederland. Het scheelt een paar graden en dat is zo’n beetje het hele jaar door.

Als het gaat om de donkere tijden van het jaar dan is het hier een periode van ca. 6 weken donker vanaf ’s middags 16.00 /16.30 uur tot ’s morgens 08.00/ 08.30 uur. Daar tegenover is het in de zomer 6 á 8 weken vroeger licht en veel later donker dit kan wel tot 23.00 uur zijn.

Toen we in Midden Zweden woonden werd het nagenoeg niet donker alleen een beetje schemerig. In de winter periode werd het al om 15.00 uur donker dat was wel wennen:)! Dit even tussendoor gezegd hebbende.

Verder met de wandelvakanties in Zweden, als je wilt gaan wandelen in Zweden dan ga je daar zeker heel blij van worden. Zeker als je ervan houd om uren te wandelen zonder iemand tegen te komen.

Als je een trektocht door Zweden wilt gaan maken dan is wandelen in Zuid Zweden zeker een goed idee. Eigelijk moet je er genoeg tijd voor uit trekken zodat je een mooie huttentocht door Zweden kunt maken.

Ook wandelen met je hond door dit mooie Scandinavische land is fantastisch om te doen. Je outdoor laarzen een goed gevulde rugzak met koffie en broodjes is wel belangrijk om mee te nemen. Het is niet zo dat er op iedere ‘hoek’ een gezellig cafeetje zit.

De Zweed is eraan gewend om altijd zijn eten en drinken zelf mee te nemen. Je komt daarom ook veel picknicktafels tegen met een mogelijkheid om te grillen. Want dat doen ze hier het hele jaar door.

Kungsleden

Dit is wel één van de bekendste wandelroutes van Zweden. Kungsleden ook wel de Koningsroute in Zweden genoemd. Deze 430 kilometer lange trektocht bevind zich in Lapland Zweden. Je kunt deze Koningsroute in Zweden afleggen door gebruik te maken van de hutten die je onderweg tegenkomt.

In deze hutten bevinden zich bedden en een kleine keuken om je eten te bereiden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om deze wandeltocht iedere dag af te sluiten door je tent op te zetten. Als je ervoor kiest om Kungsleden af te leggen in de winter dan kun je dit al skiënde of langlaufend doen.

Door heel Zweden zijn er verschillende mogelijkheden om je wandelvakantie te beginnen. En afhankelijk van de tijd van het jaar heb je je korte broek aan of kleding die je beschermd tegen de kou. Keus genoeg dus!

wandelen in Zweden

Wandelen in Zuid Zweden

Als je niet al te ver wilt reizen dan ben je in Skåne de zuidelijkste provincie van Zweden aan het goede adres, Hier kun je van allerlei verschillende soorten landschappen genieten. En een natuurhuisje is hier zeker niet moeilijk te vinden.

Er zijn natuurlijk mooie meren te vinden maar ook enorme kliffen. En de bossen zijn uitgestrekt en variëren van naaldbossen naar loofbossen. Ook het klein wild zoals de konijnen, hazen, eekhoorns, fazant en wat al niet meer komt hier veelvuldig voor.

Als je bij Malmö binnenkomt dan is er eerst een groot stuk met uitgestrekte akkers. En als je hier in het voorjaar bent kun je genieten van alle gele akkers van de raapzaad bloemen. Dit is een fantastisch gezicht.

Als je verder richting het oosten rijd richting Höör dan beginnen de enorme bossen. Dat is de reden waarom wij hebben gekozen om ook in deze omgeving te gaan wonen. Je ruikt de gezonde lucht!

Als je ook de zee nog wilt zien dan kun je nog verder door rijden en Österlen binnen rijden. Hier kun je geweldige wandelroutes vinden die variëren van 5 tot wel 25 kilometer. En als je ergens op een mooie plek je tent op wilt zetten is dat geen enkel probleem.

Met het allemansrecht kun je op de mooiste plekjes wakker worden, natuurlijk met respect voor mens en natuur.

Dat is pas vrijheid!


Meer informatie over wandelroutes in Zweden kijk op Visit Sweden!Reacties