De online wijncursus van Robert Verweij
Food
Ien
Food

De online wijncursus van Robert Verweij

Zojuist heb ik de laatste modules doorlopen van de online wijncursus Italiaanse Wijn van Robert Verweij van de Cooking Academy.nl

Robert is o.a. vinoloog, wijn/spijs-pecialist en TV-kok  die in de Nederlandse gastronomie zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Velen van jullie zullen hem vooral kennen van zijn tijd bij Life & Cooking van RTL4.

Robert is de oprichter van CookingAcademy.nl die een breed scala aan online cursussen verzorgt op gastronomisch gebied. En daar zit dus ook de online wijncursus Italiaanse Wijn bij.

Ben jij net als ik geïnteresseerd in wijn en dan in het bijzonder Italiaanse Wijn dan moet je deze cursus absoluut aanschaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, op dit moment is er een speciale aanbieding van 57 euro en kun je direct aan de slag met deze online wijncursus

En dat is wel beschouwd een heel schappelijke prijs voor een zo goed ingerichte wijncursus.

Natuurwijnen

Waarom de Italiaanse online wijncursus van de Cooking Academy zo goed is?

Wat mij vooral aantrekt in deze online wijncursus is dat Robert op een ontspannen manier, zonder al te veel ‘wetenschappelijke’ benadering, je meeneemt op een wijnreis door Italië. Aan de hand van de kaart en de daarop zichtbare Italiaanse wijngebieden ga je daadwerkelijk ‘on tour’!

Er wordt in elke wijnstreek uitgebreid stil gestaan bij de daar geproduceerde wijnen. Als het over Toscane gaat dan hebben we het over Chianti. 

Zijn we in Piemonte dan praten we over Barolo en Barbaresco. Van Sicilië bespreken we de druiven Nero d’Avola en Cattarato, in Puglia gaat het over de Negroamaro enzovoort.

De online cursus Italiaanse Wijn is opgebouwd uit een 5 tal modules die elk weer onderverdeeld zijn in verschillende hoofdstukken. Een groot gedeelte van de wijncursus Italiaanse wijnen bestaat uit video’s  waarop Robert Verweij zichtbaar is en goede uitleg geeft over het specifieke onderdeel. De beelden worden geïllustreerd met toepasselijk foto-materiaal.

Je krijgt ook een groot aantal theorie onderdelen in de vorm van lessen in pdf-formaat. En dat maakt de cursus afwisselend. Dan weer videomateriaal en dan weer eens een paar lessen theorie.

Je kunt zelf bepalen wanneer je het een met het ander afwisselt. Zo voorkomt Robert Verweij dat het langdradig wordt en je steeds weer getriggered wordt om door te gaan.

Ook een wijncursus voor beginners?

Wat me vooral aanspreekt in de online wijncursus Italiaanse Wijn is dat het op een voor iedereen begrijpelijke manier wordt verteld. Niet alleen geschikt voor de mensen die al actief met wijn bezig zijn of een opleiding gevolgd hebben maar ook voor de pure liefhebber van wijn. 

Natuurlijk, een klein beetje basiskennis maakt het wat makkelijker maar is niet per se noodzakelijk. Als je interesse hebt in wijn is deze wijncursus voor beginners ook goed te begrijpen.

Dat maakt de cursus Italiaanse Wijn volgens mij toegankelijk voor een grote groep mensen. Het is niet noodzakelijk dat je sommelier bent of wijn-inkoper om de cursus te kunnen volgen. 

Ben jij een beginner of gewoon uit op meer kennis van Italiaanse Wijn dan past deze cursus jou vast heel goed! 

Je kunt wel zeggen dat de Italiaanse Wijn met een no-nonsens benadering behandeld wordt. Robert neemt zelfs de vrijheid om met een knipoog of humoristische inslag te praten over wijn en met name wijnfabels. 

Hij durft zelfs wel eens zijn eigen vak op de korrel te nemen. Dat vind ik altijd wel prettig als een cursusleider zichzelf niet heel de tijd serieus neemt.

online wijncursus Robert Verweij

Wijncursus Italië

In de video’s bij de online cursus Italiaanse Wijn presenteert, of doceert, Robert op een levendige manier. Een stijl waardoor je aan het scherm blijft hangen en graag doorschakelt naar de volgende les. En dat is knap te noemen bij een zo uitgebreide cursus met zoveel materiaal. 

Naast alle aandacht voor specifiek Italiaanse wijn wordt er, zeker in de theorie lessen, ook aandacht aan wijn in het algemeen besteed.

Zo is er aandacht voor het kopen van wijn, het opslaan van wijn, het serveren of schenken van wijn, het wijn maken en veel meer onderwerpen die betrekking hebben op wijn. 

Omdat Italië eigenlijk wel nagenoeg alle soorten wijn produceert, van zoete wijnen tot mousserende wijnen en alles daartussen, worden de meeste ook afzonderlijk behandeld in de theorie lessen.Zo krijg je een speciale les over alle soorten zoete wijnen en de verschillende mousserende wijnen.

 

online wijncursus Robert Verweij

Wijncursus online

Waar komen ze vandaan, hoe worden ze gemaakt en waar kun je ze bij drinken? Op al deze vragen wordt op een heldere manier antwoord gegeven.Hoe verkrijgt rode wijn zijn kleur? Hoe herken je fouten in de wijn? Nog meer vragen die beantwoord worden in deze cursus Italiaanse Wijn.

Maar bijvoorbeeld ook een les over het kiezen van wijn in een restaurant. Of uitleg over het effect van houtrijping op de wijn en wel of niet wijn bewaren. Alleen daarom al is de cursus Italiaanse Wijn voor een grotere doelgroep geschikt dan alleen de vakmensen.

Ook is het een goede wijncursus voor beginners met een kleine basis wijn kennis. Ben jij van plan om komende zomer op reis te gaan door Italië en wil je je meer verdiepen in de wijnen uit dat land? 

Ben je van plan om je meer te richten op het drinken van de betere Italiaanse Wijn en wil je weten wat je kunt verwachten? Wil jij je kennis van wijn en Italiaanse Wijn in het bijzonder uitbreiden? 

Volg dan zeker deze online wijncursus van Robert Verweij en de Cooking Academy en je komt beter beslagen ten ijs. Zeker weten dat je veel aan de opgedane kennis gaat hebben.

Cooking Academy

Naast de online wijn cursus bestaat de cooking Academy uit nog veel meer online cursussen; Vis, Vlees, Groente, Brood, Sushi en nog veel meer. De Pasta cursus staat nu op het verlanglijstje dus hier ga je zeker meer van horen. Hier alvast een voorproefje.

 

Wil je meer weten over de Cooking Academy kijk dan hier even verder:  Cooking Academy

Reacties