freds bouwtekeningen
Allerlei groene Tips
Ien
Allerlei groene Tips

Vogelhuisjes zelf maken is een leuke bezigheid

Met het slechte weer van de afgelopen weken en de mindere vooruitzichten ben je vast op zoek naar leuke activiteiten. Iets wat heel leuk en eenvoudig is om te doen is zelf een vogelhuisje maken van hout. Een vogelhuisje timmeren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en is voor iedereen prima te doen.

Nestkastjes maken samen met de kinderen is een leuke activiteit. Zo breng je ze wat handvaardigheid en creativiteit bij. Hiernaast kun je zo de interesse voor de natuur en de vogels bij je kinderen stimuleren.

Freds bouwtekeningen

Weet je niet waar je moet beginnen dan is een voederhuisje zelf maken bouwtekening een goed idee. In dat geval koop je een bouwtekening van fredsbouwtekeningen.nl.

Fred levert een groot pakket van overzichtelijke bouwtekeningen voor grote en kleine bouwwerken. Voor alleen een vogelhuisje is dit pakket een beetje kostbaar maar er staan nog >10.000 bouwtekeningen in.

Wij gaan uit dit pakket 1x in de maand een bouwtekening uitlichten je kunt hele buiten keukens zelf maken maar ook een kippenhok of een met steigerhout gemaakte loungebank kun je hier vinden.

Met overzichtelijke beschrijvingen en materiaalbenodigdheden sla je altijd de spijker op zijn kop!

Bij fredsbouwtekeningen vind je ook een bouwtekening om een voederhuisje zelf te maken en daar ga je zeker mee slagen😃!

Voederhuisje ophangen

Dus wil jij ook zelf een vogelhuisje maken van hout, ga dan naar freds bouwtekeningen.

Gezellig met je kinderen een vogelhuisje maken is een leuke activiteit voor de regenachtige zomerse dagen. Met een vogelhuisje bouwtekening is het vogelhuisje zelf maken ook voor mij met mijn 2 linkerhanden mogelijk gebleken.

Je zult misschien denken dat een voederhuisje ophangen beter in het voorjaar gedaan kan worden, maar niets is minder waar.

Als je het vogelhuisje plaatsen al in het najaar doet zullen de vogels er in de winter al gebruik van gaan maken. Ze willen namelijk graag beschutting hebben als het koud(er) wordt.

Broedende mezen

Zijn ze eenmaal vertrouwd geraakt met jouw vogelhuisje dan weten ze het in het voorjaar zeker te vinden voor het bouwen van een nest.

Wil je het vogelhuisje plaatsen goed voorbereiden dan kun je nu al beginnen. Ga nu al een vogelhuisje timmeren zodat je zeker weet dat je volgend voorjaar kunt genieten van broedende mezen en mussen.

Een voederhuisje ophangen gemaakt van restmateriaal past uitstekend bij een duurzaam leven. Je geeft er het overbodige hout een nieuw leven mee. Daarnaast dragen de door ons geplaatste vogelhuisjes ook bij aan een duurzaam leven.

De vogels hebben het namelijk al lang moeilijk om geschikte plekken te vinden voor hun nest. En dat komt door de steeds voortschrijdende verstedelijking van onze natuur.

Als je je kinderen bij dergelijke kleine en grote projecten betrekt breng je ze ook besef van duurzaam leven bij.

En kinderen zijn de toekomst, dus is het helemaal zaak dat ze bewust zijn van de kostbaarheid van onze planeet. Wat kun je met een eenvoudig vogelhuisje timmeren toch veel bereiken.


fredsbouwtekeningen

Reacties